Tagfelvétel

Azt szoktuk javasolni, hogy aki kedvet érez a kardforgatáshoz, jöjjön el és nézzen meg egy edzést. Nem kerül semmibe, és nincs annál hitelesebb, mint amit az ember a saját szemével lát.

Érdemes előtte egyeztetni a megcélzott dojó edzőjével az Edzések oldalon található információ alapján.

A tagfelvétel minden dojóban folyamatos, egész évben, télen-nyáron lehet jelentkezni és szívesen látunk mindenkit. A jelentkező eljön, bemutatkozik az edzés vezetőjének, és ha úgy van öltözve, akár be is állhat és csinálhatja.

Ruházat

Edzéseken az egyszerű fehér karate- vagy judo-git viseljük fehér övvel. A shinkendóban nincsenek színes övek, mert a rangok jelzésére a jóval korábbi időkre jellemző rendszert használjuk: a mesternek fekete öve van, a tanítványoknak fehér.

Hakama viselése az első vizsga után engedélyezett.

Ha valaki más harcművészeti stílusokban más öltözetet viselt korábban, rövidtávon nem gond. Ha az első edzésekre nem sikerül fehér git beszerezni, tökéletesen megfelel egy póló és egy melegítőnadrág is (ami nem susog).

A teremben télen hideg van: aki akar, tabit, zoknit, a gi alatt fehér pólót nyugodtan viselhet.

Fegyver

Szükség van egy fából készült gyakorlókardra, azaz bokkenre. Nem kell túlzásba esni, az első bokkenbe pár ezer forintnál nem érdemes többet beleölni. Az is megoldható, hogy az első pár edzésre adunk kölcsön egyet. Gyakorlatilag bármelyik harművészeti boltban kapható bokken. Ha lehetőség van válogatni, keressünk egy olyan példányt, ami nincs elrepedve, minél súlyosabb és kényelmes fogása illetve jó súlyelosztása van (kíméli a csuklót).